/Χριστίνα Λάμπρου στο CulturePoint: Το μεγαλύτερό μου όνειρο, είναι να καταφέρουν οι ερμηνείες των τραγουδιών μου, να εκφράσουν κάποια από τα βαθύτερα συναισθήματα των ανθρώπων

Χριστίνα Λάμπρου στο CulturePoint: Το μεγαλύτερό μου όνειρο, είναι να καταφέρουν οι ερμηνείες των τραγουδιών μου, να εκφράσουν κάποια από τα βαθύτερα συναισθήματα των ανθρώπων

Η ερμηνεύτρια Χριστίνα Λάμπρου κυκλοφορεί το νέο της τραγούδι «Πάμε αν θες σινεμά» και απαντά στις ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μανίκα για το CulturePoint.gr. 

1. Τι είναι αυτό που κάνει μοναδική μια ερμηνεία;

Δε θα μπορούσα να υποστηρίξω ότι υπάρχει ένα και μόνο στοιχείο το οποίο καθορίζει τη μοναδικότητα μιας ερμηνείας. Θεωρώ, ότι ένα σύνολο πραγμάτων σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο, όπως η τεχνική, η αισθητική του καλλιτέχνη, η κατανόηση των στίχων, η χροιά της φωνής, και κυρίως το βίωμα.

2. Τι ρόλο παίζει ο ψηφιακός κόσμος (πχ YouTube) στην προσέγγιση του κοινού;

Η κυριαρχία στις μέρες μας του διαδικτυακού μέσου, στην προώθηση και προβολή ενός τραγουδιού, έχει θετικές και αρνητικές συνάμα όψεις. Στις αρνητικές όψεις θα μπορούσα να συμπεριλάβω το πλήθος καλλιτεχνικών πληροφοριών που κατακλύζουν τον χρήστη του διαδικτύου με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολος ο εντοπισμός ενός πραγματικά ποιοτικού τραγουδιού, ειδικά όταν δεν υπάρχει πίσω από αυτό η δυνατότητα χρηματοδότησης και διαφήμισής του. Από την άλλη, είναι θετικό το γεγονός, ότι δίνεται η ευκαιρία σε οποιονδήποτε να προβάλλει το έργο του, το οποίο ίσως και με λίγη τύχη να μπορέσει να ξεχωρίσει και να διαδοθεί ελεύθερα μέσω του διαδικτύου.

3. Πώς σχολιάζετε το φαινόμενο των τραγουδιστικών reality shows;

Είναι μια πάγια θέση μου αυτή, αν τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά προγράμματα στοχεύουν πράγματι στην ανάδειξη ταλαντούχων ερμηνευτών, σαφώς και είμαι υπέρ τους. Αν όμως, σκοπός όλων αυτών είναι η τηλεοπτική ανθρωποφαγία μέσω της εκμετάλλευσης των ιδιωτικών στιγμών των διαγωνιζόμενων, δε με βρίσκει σύμφωνη.

4. Μιλήστε μας για το νέο σας τραγούδι «Πάμε αν θες σινεμά» που κυκλοφορεί από το Όγδοο Music Group.

Είναι μια προσέγγιση του έρωτα η οποία δίνει έμφαση στην αθωότητα, το αυθεντικό συναίσθημα και την ευγένεια. Νομίζω πως η μουσική αγκαλιάζει με ιδανικό τρόπο τους στίχους, γεγονός που με συγκίνησε όταν το πρωτοάκουσα, όπως και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησής του στο στούντιο. Από τα τραγούδια που ανήκουν στη μέχρι τώρα προσωπική μου δισκογραφία, το συγκεκριμένο βρίσκεται ανάμεσα στα πιο αγαπημένα μου.

5. Ποια είναι τα άμεσα επαγγελματικά σχέδια σας;

Το επόμενο διάστημα θα αφοσιωθώ στην οργάνωση της παραγωγής για ένα νέο τραγούδι που έχω γράψει την μουσική, και πρόκειται να ηχογραφηθεί σύντομα, όπου και αυτό θα κυκλοφορήσει μέσα από το Ogdoo Music Group.

6. Ποιο είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό όνειρο σας;

Το μεγαλύτερό μου όνειρο, είναι να καταφέρουν οι ερμηνείες των τραγουδιών μου, να εκφράσουν κάποια από τα βαθύτερα συναισθήματα των ανθρώπων.

7. Ένας μήνας “καραντίνα”. Ποια είναι οι πέντε δίσκοι που θα θέλατε μαζί σας;

Ο Αη λαός, Λαϊκές Κυριακές, Η πολιτεία Α, Αθανασία, και Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι.

8. Διαλέγετε παρέα για ολιγοήμερη απόδραση. Ποιους καλλιτέχνες, ανεξαρτήτως ιστορικής περιόδου δράσης, θα συμπεριλαμβάνατε;

Θα επέλεγα με βάση το ενδιαφέρον της προσωπικότητας που μου προκαλούν.
Διαλέγω τους : Walter matthau, Μάνο Χατζιδάκι, Κωνσταντίνο Καβάφη, Δημήτρη Λάγιο, Μανώλη Λιδάκη, Τζίμη Πανούση, Γιώργο Ζαμπέτα και Σωτηρία Μπέλλου.

9. Με ποιο τραγούδι ή και άλμπουμ θα “ντύνατε” μουσικά την πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας;

Με του Λοϊζου το «Νανούρισμα»

10. Αναγνωρίζετε γρήγορα τα λάθη σας και ποια συγχωρείτε ευκολότερα στους άλλους;

Προσπαθώ να κρίνω αυστηρά τη συμπεριφορά μου απέναντι στους άλλους, και χωρίς να σημαίνει ότι τα καταφέρνω πάντοτε, αναγνωρίζω και παραδέχομαι τα λάθη μου. Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας συγχωρώ όσα δεν προέρχονται από κακή βούληση.

11. Αν για την καριέρα σας έπρεπε να απομακρυνθείτε σημαντικό διάστημα από την οικογένεια σας, θα το κάνατε;

Νομίζω ότι το δίλλημα μεταξύ καριέρας και οικογένειας είναι ψευδές, και εναπόκειται στην ικανότητα του καθενός να μπορεί να είναι καλός επαγγελματίας, και να καλύπτει ταυτόχρονα τις ανάγκες που προκύπτουν από τη θέση του στην οικογένειά του.

12. Χρειάζεται περισσότερος ρομαντισμός ή ρεαλισμός στις ζωές μας;

Είναι δύο διαστάσεις της ζωής που είναι αναγκαίες. Ο καλός εννοούμενος ρεαλισμός μας δίνει τη δυνατότητα να μη χάνουμε τη σχέση μας με την πραγματικότητα, ενώ ο ρομαντισμός μας δίνει επίσης την ευκαιρία να μη χάνουμε την επαφή με τα όνειρά μας.