/Ανθολογία Πασχαλινού Διηγήματος (+CD)

Ανθολογία Πασχαλινού Διηγήματος (+CD)

Το Πάσχα μέσα από κλασικά διηγήματα-διαμάντια των μεγαλύτερων Ελλήνων συγγραφέων (Εκδόσεις Πηγή).

Έργα των Παπαδιαμάντη, Παλαμά, Καρκαβίτσα, Λαπαθιώτη, Θεοτόκη, Λασκαράτου, Νιρβάνα, Παπαντωνίου αποδίδονται στην νεοελληνική γλώσσα, σχολιάζονται από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Δημήτρη Φιλελέ και παρουσιάζονται σε μία σπάνια ανθολογία, με σεβασμό στο ύφος του πρωτογενούς υλικού. Η έκδοση προλογίζεται από τον φιλόλογο και συγγραφέα Χρ. Ρώμα.

Στόχος μας ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στους νεώτερους αναγνώστες και την λογοτεχνική μας κληρονομιά, μέσα από την προσέγγιση αξιακών πεζογραφημάτων, που, στην εποχή του εύπεπτου «παγκοσμιοποιημένου» λόγου προτείνουν και ιδεολογικό προσανατολισμό πέρα από την αναγνωστική απόλαυση!

Με εικόνες ρεαλιστικές, χαρακτήρες υπαρκτούς και διαλόγους ζωηρούς, τα έργα αυτά θεμελιώνουν την παλαιότερη γραπτή μας παράδοση, συγκινούν το αναγνωστικό κοινό και θέτουν τη βάση, που πάνω της δομείται η μεταγενέστερη λογοτεχνική δημιουργία.

Διακρίνονται για τη διαχρονική θεματολογία, τη δυναμική εκφορά λόγου, την αριστοτεχνική πλοκή, την πληθώρα κοινωνιολογικών και ψυχογραφικών αναφορών, λαογραφικών στοιχείων και λεκτικών ιδιωματισμών, που δίνουν το στίγμα των ανθρώπινων σχέσεων και το μέτρο της εξέλιξης στον τόπο και τον χρόνο.

Παράλληλα με τους νεώτερους, απευθυνόμαστε και στους αναγνώστες της ώριμης ηλικίας, με νοσταλγική, και όχι μόνο, διάθεση.

Επιπλέον, με τον συνοδευτικό ψηφιακό δίσκο, η Ανθολογία συντείνει στην άρση του αποκλεισμού των ατόμων που αδυνατούν να προσεγγίσουν την έντυπη μορφή.