/Αφιέρωμα στον Ennio Morricone από τους Ensemble Le Muse

Αφιέρωμα στον Ennio Morricone από τους Ensemble Le Muse

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στο Faliro Summer Theater

Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του κορυφαίου συνθέτη για το σινεμά με ένα ιδιαίτερο συμφωνικό σύνολο από την Ιταλία.

Ο Εnnio Morricone υπήρξε ο κορυφαίος κινηματογραφικός συνθέτης του 20ου αιώνα, συνθέτοντας μουσική για μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως “Για μια χούφτα δολάρια”, “Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος”, “Κάποτε στη Δύση”, “Σάκκο και Βαντζέτι”, “Κάποτε στην Αμερική”, “Σινεμά ο Παράδεισος”, “Η Αποστολή”, “Οι μισητοί Οκτώ” και άλλες πολλές.

Αυτές τις μαγικές μελωδίες θα μας θυμίσει η βραβευμένη αποκλειστικά γυναικεία ορχήστρα από την Ιταλία “Ensemble Le Muse” σε μια συναυλία στο Faliro Summer Theater, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, με τα αντίστοιχα κινηματογραφικά αποσπάσματα να προβάλλονται σε οθόνη πάνω στη σκηνή.

Μια παράσταση, ένα αξεπέραστο ταξίδι στην τέχνη ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες του εικοστού αιώνα.

Οι Ensemble Le Muse προέρχονται από την φημισμένη ορχήστρα “Rondo Veneziano”, είναι ένα εξ ολοκλήρου γυναικείο σύνολο που δημιουργήθηκε από μουσικούς που αναπτύχθηκαν καλλιτεχνικά σε εθνικές και διεθνείς ορχήστρες.
Εναλλάσσουν τη συναυλιακή τους καριέρα με διδασκαλία σε ιταλικές μουσικές ακαδημίες και μουσικά σχολεία.
Το σχήμα αποτελείται από κλασικούς μουσικούς, με σκοπό την αντήχηση ήχων όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αρχικό θέμα του Morricone, & από την τραγουδίστρια Angelica De Paoli. Κατευθύνεται από τον μαέστρο, διευθυντή & ιδρυτή της ορχήστρας Andrea Albertini.

O Ennio Morricone δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Στην κατοχή του, εκτός από δύο Όσκαρ, έχει επίσης τρία βραβεία Grammy, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, έξι BAFTA, δέκα David di Donatello, έντεκα Nastri d’Argento, δύο βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, Χρυσός Λέων για Ζωή και Βραβείο Μουσικής Polar. Μάλιστα, περισσότεροι από 70 εκατομμύρια δίσκοι του πουλήθηκαν παγκοσμίως.

Οι συνθέσεις του έχουν συναρπάσει ολόκληρες γενιές και καλύπτουν διάφορα μουσικά είδη, καθιστώντας τον τον πιο σημαντικό συνθέτη soundtrack όλων των εποχών. Σκοπός λοιπόν του αφιερώματος, είναι η αποτίμηση φόρου τιμής προς εκείνον.

Ορχηστρικός πρωταγωνιστής της συναυλίας θα είναι το αναγνωρισμένου κύρους Ensemble Le Muse, το οποίο είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την ιταλική μουσική αριστεία στα εγκαίνια του εξαμήνου της ιταλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με δύο αξέχαστες συναυλίες σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Και όχι μόνο αυτό, το συγκεκριμένο εξ ολοκλήρου γυναικείο σύνολο έλαβε, κατά τη διάρκεια της συναυλίας στο θέατρο Mohamed V στο Ραμπάτ στο Μαρόκο, την Υψηλή Πατρώνα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας γι’ αυτή την παράσταση.

Μια μοναδική βραδιά στο Faliro Summer Theater αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη του 20ου αιώνα.
Σας περιμένουμε!

ΙΝFO
Ennio Morriccone by Ensemble Le Muse
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022
FALIRO SUMMER THEATER
Διεύθυνση: Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO
Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο, 10445
Ώρα έναρξης: 21:30
Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
VIP: 35€
Α Ζώνη: 30€
Β Ζώνη: 25€
Γ Ζώνη: 20€
Δ Ζώνη: 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Viva.gr – artinfo.gr – 2109213310

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Gr Entertainment World Ltd & Ιnter Show Productions